Martin, leto XXXIX, številka 12

OKTOBER – MESEC ROŽNEGA VENCA

Mesec oktober nas vabi, da v roke vzamemo rožni venec. Ob premišljevanju skrivnosti iz Jezusovega življenja lahko hitro obnovimo tudi svoje znanje o tem, v kaj kristjani verujemo, hkrati pa se priporočimo nebeški materi Mariji za njeno varstvo na vseh naših poteh. Vzpodbudi svojo družino, da vsaj v tem mesecu večkrat sedete skupaj, ter se povežete v družinski molitvi.

SPOROČILA!

 1. BLAGOSLOV ROŽNIH VENČKOV bo na rožnovensko nedeljo, 2. oktobra (in tudi v soboto) pri vsaki sv. maši. Prinesite jih s seboj. Vsak blagoslov je Božji dotik človeka in tudi spodbuda, da s prejetimi darovi radi sodelujemo. Rožni venec še posebej v oktobru radi uporabljajmo.
 2. KRŠČEVANJE OTROK bomo imeli v nedeljo, 2. oktobra; priprava staršev in botrov bo v soboto, 1.10. ob 20.00 v župnišču.
 3. ZAČETEK KATEHUMENATA (priprava odraslih na prejem zakramentov krsta, prva sv. obhajila in birme) bo v torek, 4. oktobra ob 19.30 v župnišču Kranju, na Tavčarjevi 43. Vnaprejšnje prijave niso potrebne. Spomnite na to tiste, za katere veste, da želijo prejeti zakramente uvajanja v krščanstvo.
 4. PRIPRAVA NA SLUŽBO BOTRA se bo prav tako začela v torek, 4. oktobra ob 19.30 in sicer v župnišču na Zlatem polju. Povabljeni ste vsi tisti, ki v tem ali prihodnjem letu želite biti botri pri krstu ali pri birmi.
 5. ROMANJE ŽUPNIJSKIH SODELAVCEV na srečanje Slovencev, Hrvatov in Madžarov v Beltince bo v soboto, 8. oktobra. Ura odhoda avtobusa je ob 6.00 izpred cerkve, vrnemo se pozno zvečer. Strošek prevoza boste poravnali v avtobusu.
 6. IZLET Z NAŠIMI ANIMATORJI v Gardaland bo v soboto, 15. oktobra. Stroške prevoza bom poravnal jaz, za hrano in karte pa boste poskrbeli sami. Prijaviti se je potrebno vsaj do 9. oktobra.
 7. KONCERT dekliškega pevskega zbora Gimnazije Kranj bo v soboto, 15. oktobra ob 20. uri v naši cerkvi. Izvajale bodo v večini sakralne skladbe svetovnih skladateljev. Vabljeni k poslušanju.
 8. FARNO ŽEGNANJE (285-letnico posvetitve cerkve) bomo obhajali v nedeljo, 16. oktobra. Pri mašah bo ofer za potrebe župnije.
 9. BLAGOSLOV OBNOVLJENEGA IGRIŠČA Baragovega vrtca bo v soboto, 22. oktobra. Slovesnost, ki jo bo vodil g. nadškof msgr. Stanislav Zore, se bo začela s sv. mašo ob 10. uri v naši cerkvi, potem po sledil blagoslov igrišča in druženje. Poleg vrtčevskih otrok in njihovih staršev ste vabljeni tudi drugi, da se udeležite našega praznovanja.
 10. NA MISIJONSKO NEDELJO (10.) bo nabirka namenjena za misijone.

++++ OSNOVNE INFORMACIJE ++++

 • KRŠČEVANJE OTROK je redno vsako prvo nedeljo v mesecu, priprava staršev in botrov pa v soboto pred krstno nedeljo.
 • BOTRI pri krstu ali pri birmi so lahko tisti, ki so prejeli zakramente uvajanja (krst, obhajilo in birmo), ne živijo v izven zakonski ali zgolj civilno zakonski skupnosti in se trudijo živeti po veri (hodijo ob nedeljah k sv. maši in prejemajo zakramente).
 • MOŽNOST ZA SPOVED je vsak četrtek po maši, petek pol ure pred mašo in v nedeljo pol ure pred prvo mašo. Za spoved lahko pokličete tudi po telefonu.
 • BOLNIKE obiskujem vsak prvi petek v mesecu, v nujnih primerih pa kadarkoli. Lepo prosim, da me povabite k bolniku, kadar je resno bolan, ker v tem stanju najbolj potrebuje milost odpuščanja in Božjo pomoč v preizkušnjah.
 • DAR ZA ŽUPNIJO lahko nakažete na TRR: 0433-1000-2962-204
 • URADNE URE ponedeljek: 8.00-10.00; torek: 17.00-18.00; petek: 10.00-12.00 (razen na prvi petek v mesecu, ko obhajam bolnike).

Izdal:

ŽU KR-Šmartin
Odgovarja: Bojan Likar, župnik
tel. 04 270 11 10 ali 041 545 258

MAŠNI NAMENI so v MARTINU v PDF obliki
(odprite ali prenesite)